vcsa 6

This Method Requires Authentication – Full Version

by layuso • February 29, 2016

We were having some issues with one of our VCSA’s and creating or subscribing to Content Libraries. So here is our resolution. Symptoms: When creating a local Content Library, when clicking finish, it errors with: This Method Requires Authentication When subscribing to another Content Library that has authentication disabled, after copying the json URL into […]


This Method Requires Authentication – Short Version

by layuso • February 24, 2016

A little bit ago, we upgraded to VCSA 6.0 Update 1a on all sites. One of the features that I looked forward to most was the Content Library.┬áBut, we ran into an issue with one of our VCSA’s…


Active Directory, Aliases and Hostnames, OH MY!

by layuso • November 7, 2015

Before I get into this, I need to set it up. NOTE: Be prepared to reboot the VCSA a couple times… it takes forever for the web-client to initialize and seriously, that needs to stop VMware. Sub 20 second Web-Client Initialization… NEEDS to be in the next release. I think I speak for everyone when […]


Adding vCenters with the similar hostnames to the same Root AD Domain

by layuso • November 7, 2015

If you add a Windows Server to a Domain, you have the option of preventing the Domain Controller from changing the servers hostname.┬áThe example is if I have server1.acme.com, and I want to add it to my ad.acme.com domain, during the process of registering the server, it will change the servers hostname to server1.ad.acme.com. Not […]


Client is not authenticated to VMware Inventory Service after VCSA Upgrade to 6

by layuso • November 4, 2015

Had this issue today after upgrading from VCSA 5.5 U3 to 6.6 U1A. How was the VCSA setup before? DNS servers configured to Prod DNS Time configured to AD servers (automatic when you join the domain from the VAMI) AD configured Symptoms: Logging into vCenter Server completes successfully with Administrator@vsphere.local AD Users that used to […]